Mus i huset ditt?

 

Nesten alle huseiere kjenner til uroen som følger med å finne mus eller gnagere i hjemmet ditt. På kjøkkenet, loftet, kjelleren eller spisestuen kan synet av gnagere forårsake overraskelse og frykt selv for huseiere. Dessverre er disse vanlige skadedyrene behendige skapninger som kan komme inn gjennom den minste åpningen eller sprekken i en bygning eller et hjem, og krever svært lite plass til å reise på innsiden. Mus kan enkelt passe inn i rom så små som en nikkel!

Gnagere søker ly innendørs, spesielt i de kjølige høst- og vintermånedene, og når de først er inne kan de forårsake mer enn ett ubehagelig angrep. Gnagere setter hjem i fare for elektrisk brann ved å nappe i ledninger. Oftere fungerer imidlertid gnagere som vektorer, bærer bakterier som salmonella på kroppen og forurenser matkilder, kjøkkenoverflater og utstyr. Den vanlige hvitfot-hjortmusen er også kjent for å overføre det potensielt dødelige Hantaviruset.

Enkle tips for gnagerkontroll

Heldigvis er det mange måter huseiere proaktivt kan forhindre og eliminere gnagerangrep i hjemmene sine:

    1. Installer dørmatter på ytterdører og reparer skadede skjermer.

 

    1. Skjermventiler og skorsteinsåpninger.

 

    1. Tett sprekker og hull på utsiden av huset, inkludert områder der rør kommer inn i huset, ved hjelp av fugemasse, stålull eller en kombinasjon av de to.

 

    1. Oppbevar mat i lufttette beholdere og kast søppel regelmessig.

 

    1. Hold loft, kjellere og krypkjeller godt ventilert og tørt.

 

    1. Skift ut løs mørtel og fugemasse rundt kjellerfundament og vinduer.

 

    1. Eliminer alle våte områder, inkludert rør og avløp som gir den perfekte grobunnen for skadedyr.

 

    1. Inspiser gjenstander som esker, dagligvareposer og andre pakker som bringes inn i hjemmet.

 

    1. Hold ved minst 20 fot unna huset og hold busken trimmet og vekk fra huset.

 

    1. Hvis du mistenker et skadedyrangrep i hjemmet ditt, kontakt en autorisert skadedyrspesialist for å inspisere og behandle skadedyrproblemet.

 

Hvis du ser tegn på en gnagerangrep, ikke nøl med å iverksette tiltak for å håndtere problemet. Gnagere er kjent for å formere seg raskt, og et lite problem kan bli et stort problem over natten hvis de ikke behandles.

Bekjempelse og håndtering av gnagere er viktig av helse- og sikkerhetsmessige årsaker. Hvis du mistenker et gnagerangrep, kan du finne en skadedyrbekjemper nær deg.

Leave a comment