Sagtannet melbille behandlingstips

 

Jeffrey Tucker

Jeffrey Tucker, BCE, er konsulent hos BASF Professional & Specialty Solutions.

Sagetann melbille (Oryzaephilus surinamensis, aka STGB) er en av de vanligste skadedyrene i lagret produkt (SPP) som fagfolk innen skadedyrbebekjempelse vil støte på i både private og kommersielle kontoer. Det vanlige navnet kommer fra de sagtannlignende fremspringene på hver side av thorax. Omtrent 2mm lang og mørk brun-rød i fargen, den kan forurense alle tørre matvarer, inkludert tørket frukt, frokostblandinger, ris, mel og annen bearbeidet mat. Det forurenser ofte tørrmat. fuglefrø og sjokolade.

Insektene invaderer lett pakket mat gjennom små åpninger. De tygger imidlertid ikke emballasjen. Når du identifiserer skadedyret, bør du vurdere handelskornbiller (O. mercator) er svært like i utseende som sagtannet melbille, men er i stand til å fly; melbillen er ikke kjent for å fly.

I de fleste tilfeller er kontrollen den samme som trinnene som er tatt for alle kornbilleangrep i boliger og lette kommersielle anlegg. Først må du inspisere, lokalisere og kaste alt infisert materiale. For det andre, rengjør de infiserte områdene grundig. For det tredje bør sprekk- og sprekkerbehandling med en effektiv insektmiddelrest utføres på hyller og tomrom der infiserte materialer ble lagret.

 

Leave a comment