Kan støvmidd forårsake astma og allergisymptomer?

NPMA deler skadedyrbekjempelse i løpet av astma- og allergibevissthetsmåneden for å hjelpe huseiere med å beskytte seg mot innendørs allergener.

FAIRFAX, VA (6. mai 2019) — I mer enn 30 år har mai blitt utpekt til astma- og allergibevissthetsmåned, da det er høysesong for astma og allergier. I følge Asthma and Allergy Foundation of America (AAFA) lider mer enn 60 millioner amerikanere av astma og allergier, hvorav 6 millioner er barn. Det er derfor National Pest Management Association (NPMA) utdanner huseiere for å forhindre oppbygging av allergener i hjemmene deres.

“Mens de fleste forbinder allergier og astma med pollen- og gressfølsomhet, er det mange ting innendørs som også kan fungere som triggere,” sa Cindy Mannes, NPMAs visepresident for offentlige anliggender. “Vanlige husholdningsskadedyr, inkludert gnagere, kakerlakker og støvmidd, kan forverre allergi- og astmasymptomer, spesielt hos barn. Kontroll av innendørs skadedyr er nøkkelen til å forhindre potensielle reaksjoner.”

En undersøkelse fra 2014, utført av AAFA med støtte fra et stipend fra NPMA, som vurderte legers meninger om pest og anbefalinger for pasienter med følsomhet for pestallergener, fant at mer enn ni av ti (97 prosent) av de spurte allergikere trodde det var pest. -Frihuset var et viktig skritt for å forebygge astma- og allergisymptomer.

For å sikre at luften du puster inn er frisk og ren, deler NPMA disse tipsene for å beskytte alle rom i hjemmet ditt.

Kjøkken

Kakerlakker kan forverre symptomene hos allergikere og astmatikere. For å forhindre angrep, sørg for å rengjøre kjøkkenet grundig, oppbevar mat i lufttette beholdere og unngå å la kjæledyrmat ligge ute.

Stue

Støvmidd lever av avføring fra mennesker og dyr, og støvsuging minst en gang i uken ved hjelp av en maskin med et HEPA-filter (høyeffektiv partikkelluft) kan bidra til å forhindre det.

soverommet

Støvmidd finnes oftest i bedet, der dander er mest rikelig. Vask klær ofte i varmt vann, og vurder å legge puter og madrasser i anti-allergentrekk.

Baderom

Overfloden av fuktighet tiltrekker skadedyr som kakerlakker og gnagere til dette rommet, og gir et varmt, fuktig miljø for populasjoner å vokse. Sørg for å rengjøre og dekke til vanlige avløp og reparasjonsrør for å forhindre oppbygging av fuktighet.

kjelleren

Støvmidd og kakerlakker trives i fuktighet, så sørg for å holde hjemmets luftfuktighetsnivå på 50 prosent, ventilere kjellere og krypkjeller riktig og forhindre fuktighet.

utvendig

Gnagereskitt og avføring, som mus og rotter, er andre vanlige allergener som finnes innendørs, så det er viktig å holde gnagere ute med eksklusjonsmetoder. Pass på å tette sprekkene med et passende tetningsmiddel, og vær spesielt oppmerksom på områdene der husrørene kommer inn.

Med alle typer skadedyr er det viktig å kontakte en autorisert skadedyrbekjemper ved de første tegn på angrep. For mer informasjon eller for å finne en kvalifisert skadedyrbekjemper i ditt område, besøk PestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble grunnlagt i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelse, mat og eiendom mot skadedyrsykdommer og farer. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.Source link

Leave a comment