Insektbitt og stikk

Insektsbitt og -stikk er noen av de største truslene mot helse og sikkerhet. Insektbitt sender mer enn en halv million mennesker til legevakten hvert år. veggedyr, mygg, lopper, brannmaur og til og med noen Edderkoppmidd kan også etterlate smertefulle, kløende røde svulster. Sjekk ut dette sjåfør for å hjelpe med å identifisere insektbitt og skadedyrene som forårsaker dem.

Noen bitende skadedyr som flått, lopper og mygg er aktive hovedsakelig i de varmere månedene, mens andre, som flått, er aktive hele året. Imidlertid blir disse skadedyrene en større bekymring i løpet av sommerens reisesesong. Mens noen skadedyr som edderkopper og ildmaur biter i selvforsvar, biter andre som flått og mygg for å mate.

Symptomer:

For de fleste amerikanere forårsaker bitt og stikk lokal hevelse, smerte og kløe. Tre prosent opplever alvorlige allergiske reaksjoner kalt anafylaksi, som inkluderer hevelse i tunge og svelg, hvesing, svimmelhet, livstruende kortpustethet og blodtrykksfall.

Behandling:

Unngå å klø på bittet da det øker histaminresponsen. Hvis du blir stukket, fjern stikket forsiktig så snart som mulig for å begrense mengden gift som injiseres. Vask bitt og stikk med varmt såpevann. Påfør en kald kompress for å trekke sammen blodårene og stoppe giften fra å spre seg. De beste midlene er antihistaminer og betennelsesdempende midler, og én prosent hydrokortisonkrem kan også brukes. Oppsøk imidlertid lege umiddelbart hvis du reagerer på et stikk eller bitt.

Forebygging:

Følg disse tipsene for å avverge skadedyrbitt og -stikk:

  • Unngå å bruke søttluktende parfymer og cologne ute
  • Bruk et insektmiddel som inneholder minst 20 prosent DEET
  • Bruk rene plastbeger ute da bokser og flasker er gode gjemmesteder for stikkende insekter
  • Ikke la søtluktende mat eller drikke ligge ute
  • Sørg for å rydde opp søppel, smuler og søl umiddelbart
  • Eliminer stående vann som kan tjene som grobunn for mygg
  • Kontakt en autorisert skadedyrbekjemper hvis det er mistanke om et angrep, og ikke forsøk å stikke insektreir eller fjerne brannmaurkolonier på egen hånd.Source link

Leave a comment