Biter hestefluer? | Hvordan behandle hestefluebitt

Kan en hesteflue bite meg? Les videre for å lære mer om disse blodsugende skadedyrene, inkludert hvordan du behandler hestefluebitt.

Hva er en hesteflue?

Hestefluer finnes i hele Nord-Amerika i forstads- og landlige områder nær vannmasser som fungerer som yngleplasser. Disse fluene er raske og kraftige flyvere, i stand til mer enn 30 kilometer. Denne arten har sannsynligvis fått sitt vanlige navn fordi den er en kjent skadedyr på hester og andre pattedyr. De hviler ofte på sidene av stier og veier, spesielt i skogkledde områder, og venter på potensielle verter.

Hestefluebitt

En hesteflue som biter huden.

Så biter hestefluer virkelig mennesker og ikke bare hester? Det korte svaret er ja! Mens hestefluer lever av pollen og plantenektar, spiser hunnene aggressivt blod. Hestefluer biter bevegelige, mørke gjenstander mesteparten av tiden. De er nådeløse og vil fortsette å bite verten sin til de får et blodmåltid eller til de dør. Noen mennesker er også kjent for å følge målene sine i en kort periode. Hestefluebitt kan være ganske smertefullt fordi munndelene deres brukes til å skrape og rive blod, i stedet for å grave og suge som mygg.

Hva er hestefluebitt?

I tillegg til å være smertefullt, kan hestefluebitt forårsake allergiske reaksjoner, kløe, rødhet og hevelse rundt bittet. Hvis du har en allergi, kan du også oppleve hevelse, svimmelhet eller hvesing. Heldigvis er ikke hestefluer kjent for å være sykdomsvektorer eller i stand til å overføre skadelige sykdomsfremkallende bakterier.

Hvordan behandle hestefluebitt

Hvis du blir bitt av en hesteflue, motstå fristelsen til å klø på bittet, da dette kan øke risikoen for infeksjon. Start med å vaske såret med varmt vann, og bruk deretter en ispose for midlertidig å lindre rødhet og hevelse i bittområdet. Påfør deretter reseptfrie lotioner og kremer for å redusere hevelse og kløe. Når såret gror, overvåk etter tegn på infeksjon. Søk lege hvis bittet blir infisert eller hvis du opplever en alvorlig allergisk reaksjon eller hvis du trenger mer informasjon om behandling av hestefluebitt.

Hvis du ser økende populasjoner av hestefluer rundt hjemmet ditt, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper for å håndtere problemet.Source link

Leave a comment