Hvordan beskytte deg mot det dødeligste dyret i verden

Skadedyrforeningen deler tips for å unngå myggstikk i sommer

FAIRFAX, Virginia (6. juli 2022) – Sjansene er store for at du har blitt bitt av en mygg og brukt dager på å kjempe mot kløen. Tro det eller ei, mygg regnes som verdens dødeligste dyr, og dreper flere mennesker fra myggbårne sykdommer enn noe annet dyr på jorden. Med sommeren i full gang tilbyr National Pest Management Association (NPMA) informasjon om mygg og sykdommene de bærer på for å holde forbrukerne trygge.

“Når myggstikket ikke lenger klør, kan det være lett å børste bort, og du kan til og med ha glemt det i utgangspunktet,” sa Dr. Jorge Parada, medisinsk rådgiver i National Pest Management Association. “Dessverre kan forkjølelseslignende symptomer som feber, hodepine og muskelsmerter tyde på at noe mer alvorlig er på gang.”

Symptomer på myggbårne sykdommer oppstår vanligvis noen dager etter bittet. Selv om medisin har gjort det lettere å forebygge, diagnostisere og behandle myggbårne sykdommer, er de vanligste sykdommene i USA:

  • West Nile-viruset er den ledende myggbårne sykdommen i USA, og de fleste med det viser ingen symptomer. En av fem smittede utvikler imidlertid West Nile-feber, som vanligvis inkluderer andre symptomer i tillegg til feber, som hodepine, kroppssmerter, leddsmerter, oppkast, diaré eller utslett. Personer som er nedsatt immunforsvar og personer over 50 år er i fare for alvorlige komplikasjoner, som hjernebetennelse og død.
  • Eastern Equine Encefalitt er en sjelden, mer dødelig myggbåren sykdom. Omtrent 30 prosent av tilfellene er dødelige og de fleste overlevende har pågående nevrologiske problemer. Symptomer på alvorlig infeksjon eller encefalittisk infeksjon inkluderer atferdsendringer, anfall og koma.
  • Denguefeber kan være forårsaket av fire relaterte virus: virus 1, 2, 3 eller 4. Omtrent 1 av 4 smittede mennesker blir syke, med tilfeller som varierer i alvorlighetsgrad. Alvorlig dengue er livstruende og krever sykehusinnleggelse.

“Sannsynligheten for å bli bitt avhenger også av faktorer som blodtype, kroppstemperatur, hvor mye du puster, og om du bruker dufter som karbondioksid som mygg oppdager og tiltrekkes av, blant mange andre. dufter som parfymer og blomsterdufter.’ Dr. Parada la til.

Forebygging er den beste måten å unngå mygg på, sier Michael Bentley, Ph.D., en entomolog med National Pest Management Association. “Unngå utendørsaktivitet i skumring og daggry når myggen er mest aktiv. Hvis du skal være ute, bruk lyse klær og bruk alltid et insektmiddel med minst 20 prosent DEET eller et annet EPA-registrert insektmiddel,” sa hun. “Hvis det er kjølig nok, bruk lange ermer og bukser for å dekke til. eksponere så mye hud som mulig. Hvis du sliter med mygg på eiendommen din, sørg for å kontakte en autorisert skadedyrbekjemper for å behandle problemet.”

###

Om Skadedyrforeningen
De NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble grunnlagt i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelse, mat og eiendom mot skadedyrsykdommer og farer. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld Facebook, Twitter, Pinterest, TikTok og YouTube.Source link

Leave a comment