Har du sett dette invasive skadedyret?

National Pest Management Association utdanner forbrukere om lanterneflekker.

FAIRFAX, Virginia (6. september 2022) – Den ble først sett i Berks County (Pennsylvania) i 2014, og har siden blitt en plage i det nordøstlige USA. Det invasive skadedyret haiket sannsynligvis fra Kina til USA i en steinforsendelse. De siste årene har det fargerike insektet spredt seg til Pennsylvania og flere andre nordøstlige delstater.

“Selv om skadedyr ikke utgjør noen trussel mot menneskers helse, kan de forårsake alvorlig skade på enkelte planter og trær,” sier Cindy Mannes, senior visepresident for offentlige anliggender for National Pest Management Association (NPMA). “Fordi de samles i store mengder, kan lyktfluer også være til sjenanse for folk som bor i berørte områder.”

For å bekjempe spredningen av lanterneflekker deler NPMA tips om identifikasjon og forebygging:

Identifikasjon

Lykter er kjent for sine forvingeflekker som dekker de fargerike bakvingene når de er modne. Nymfer er vanligvis 1/8 til 1/2 tomme i størrelse med svarte kropper med hvite flekker som endres til en lys rød farge hos eldre nymfer. Voksne er omtrent en tomme lange og er lettere å finne på grunn av størrelse, farge og større bevegelighet.

forebygging

Huseiere som bor i berørte områder oppfordres til å bidra til å stoppe spredningen av lette fluer. Hvis du bor i fjorten dager, sjekk biler og utendørsutstyr (inkludert griller og gressklippere) før du reiser.

Hvis eiendommen din er berørt av et angrep, er det noen få kontrollmetoder for å dempe angrepet:

  • Egg og ødelegge eggmassene i trærne
  • Fjern himmelens tre som vokser på eiendommen din
  • Banda-trær hvor lanternefluer blir oppdaget
  • Sirkel eller tråkk på lommelyktflekker

Hvis du har sett lyktfluer i ditt område, kan du besøke www.PestWorld.org for å finne en skadedyrbekjemper nær deg. Du kan kontakte det lokale landbruksdepartementet for å dokumentere observasjonen og finne ut om du bor i en karanteneregion.

####

Om Skadedyrforeningen
NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble grunnlagt i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelse, mat og eiendom mot skadedyrsykdommer og farer. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld Facebook, Twitter, Pinterest, TikTok og YouTube.Source link

Leave a comment