Veggedyr. Ikke ta dem med hjem!!
Hvordan får du veggedyr?

Veggedyr har spist mennesker i mer enn 3300 år og fortsetter å være en av de største skadedyrene som plager hjem, hoteller, sykehus, attraksjoner og til og med offentlig transport i dag. På grunn av deres evne til å snike seg inn i eiendeler og reise lange avstander, har veggedyr fått et velfortjent rykte som utmerkede haikere. For å gjøre saken verre, vil veggedyr lett angripe alle typer innemiljøer, så lenge det er et lett tilgjengelig blodmåltid. Når de er inne i et nytt miljø, kan de gjemme seg mange steder utenfor sengen, for eksempel sofaer og stoler, innvendige bilderammer, bak lister og til og med bak elektriske kontakter.

Hvordan får du veggedyr i huset eller i sengen din?

Et av de vanligste stedene der folk først kan støte på veggedyr er på et hotellrom. Reisende bør inspisere stedet de bor for veggedyr så snart de kommer, og varsle personalet hvis det er mistanke om veggedyr.

En annen vanlig, men mindre kjent måte folk tar med seg veggedyr hjem, er ved å kjøpe brukte møbler som allerede kan være infisert. Sørg for å alltid inspisere brukte sofaer, madrasser eller andre myke varer grundig før du tar dem med inn.

Hva du skal gjøre hvis du får veggedyr

Ring en skadedyrsbekjempelse umiddelbart for å få hjelp. Veggedyr kan avle og formere seg raskt, så jo tidligere du kan bekjempe et angrep, jo bedre.


Forebygging av veggedyr

Ønsker du å unngå veggedyr? Forebygge mot veggedyr er mye enklere enn å fjerne et eksisterende angrep. Veggedyr er fortsatt det vanskeligste skadedyret å bekjempe - vanskeligere enn kakerlakker, gnagere og maur!

Hvordan forhindre veggedyr

Avhengig av omfanget av et angrep og typen behandling som benyttes, kan det ta flere behandlinger og kontroller for å fjerne veggedyr fullstendig. Heldigvis er det mange ting man kan gjøre for å forhindre at veggedyr sprer seg i hjemmet

Etter hvert som offentlighetens bevissthet om utviklingen av veggedyr vokser, har fokus på forebygging av veggedyr også vokst. Mange endrer atferd for å minimere risikoen for angrep. Ifølge undersøkelser i USA viser det seg at 27% prosent av reisende inspiserer eller vasker klær ved retur fra en reise, 25 prosent sjekker hotellrom for veggedyr; 17 prosent har inspisert eller støvsugd en koffert ved retur fra en tur, og 12 prosent har endret eller kansellert reiseplaner på grunn av bekymring for veggedyr.

Regelmessige inspeksjoner av veggedyr er den beste forebyggingsmetoden for å unngå insektinfeksjoner.


Hvordan forhindre veggedyrbitt

Hvis du tror det er et angrep i hjemmet ditt, er det en rekke trinn du kan ta for å redusere eller forhindre insektbitt. Først bør du vaske laken og putetrekk regelmessig med høy varme. Eventuelle veggedyr i sengetøyet ditt blir dør i vasken. Vær imidlertid forsiktig når du transporterer sengetøyet til vaskemaskinen, da du ikke vil ende med å spre veggedyrene i hele huset. Den beste måten å forhindre bitt på er imidlertid å kontakte skadedyrkontrollen for å eliminere trusselen å bekjempe veggedyrene.


Slik forhindrer du at veggedyr sprer seg

Hvis du allerede har et angrep, er nøkkelen å forhindre at veggedyr sprer seg i hjemmet ditt og til andre. Dette kan gjøres på flere forskjellige måter. Sjekk først vesken, ryggsekken, kofferten osv. Nøye før du forlater huset. Du vil også støvsuge og rengjøre disse posene grundig for å sikre at veggedyr ikke har funnet veien inne. Når det gjelder klærne dine, legg dem i tørketrommelen og rist dem grundig før du bruker dem og forlater huset for dagen.

Selv om det er viktig at du er proaktiv for å forhindre at veggedyr sprer seg, anbefaler vi på det sterkeste å finne en skadedyrekspert for å bekjempe og forhindre veggedyr.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvordan avdekke og bekjempe stokkmaur i bolig

Forgiftet åte mot insektsangrep

Rotter og mus kan gjøre store skader